8e Update – za 23 juli ’11

Met dank aan De Gelderlander, die zo lief was met een camera en een journaliste langs te komen, is hier nog een filmpje van mij met de enthousiaste lopers Jan en Nick van Duin.

Wat is dit een leuk filmpje geworden! Hierbij wil ik ook alle volgers die mij deze laatste twee weken door dik en dun hebben gesteund bedanken, zonder hen was dit zeker veel moeilijker geweest. Een speciale dank gaat uit naar Noud, die reageerde op een van mijn portretten en vond dat ik wat meer naar buiten moest treden. Al pratend door de telefoon is het idee van ‘Kunst om te Lopen’ ontstaan. Het was hard werken. Mijn zoon kwam om 5 uur ’s ochtends thuis van de Vierdaagse Feesten en moeder zat toen al weer aan tekentafel. Ik had een sterke wil dit te laten lukken en het is ook gelukt. Dank ook aan de wandelaars die meededen. Wat een leuke reacties mocht ik ontvangen! Inmiddels heb ik al mijn eerste sponsor binnen voor volgend jaar, is mij een gratis massage aangeboden door een van de medelopers, en is mij al een nieuwe expositie aangeboden. Ook zijn er al veel ideëen voor nieuwe projecten. De stoet van mensen, vooral de ingenieuze uitdossingen, hebben mij ook geinspireerd tot nieuwe kunstwerken.

Dank Dank Dank, Liefs Ellen

Bianca. Een mooi mens, niet alleen om haar fantastische uitdossing

De vrouwen van Nimwegs Trots met hun schilderijtje

7e Update – za 23 juli ’11

Donderdag stond mijn project al in de krant en vandaag ook weer met een grote foto. Toch wel trots, dat het me allemaal is gelukt.

Volgende update zal ik nog meer foto’s opnemen van het resultaat en de deelnemers

6e Update – wo 20 juli ’11

Dit zijn Marian en Ad uit ‘s-Hertogenbosch. Ze wilde eigenlijk iets Nijmeegs erbij, de brug ofzo, maar gezien de foto was dat niet mogelijk. Ze had een blonde kuif, die heb ik maar wat aangezet. Ze waren helemaal in het zwart gekleed, ik heb ze wat kleur gegeven. Ik hoop dat ze dat niet erg vinden…

Dit zijn vader Jan en zoon Nick… Vader loopt al voor de 15e keer mee, zoon voor de eerste keer. Twee mooie mannen, kon het niet laten ze te tekenen.

Dit is Marjolijn. Toen ik haar aanspraak bleek ze doof te zijn en ook nog eens slechtziend. Ik verwachte dat niet, want ze liep zo trots en zelfverzekerd rond. Petje af en Thumbs up voor Marjolijn.

Dit zijn Julie (L) en Frenkie (R). Frenkie is nog maar pas geleden ambassadrice geworden van de NAH-stichting. De naam is de afkorting van Niet-aangeboren hersenziekten. Frenkie heeft op jonge leeftijd Meningitis gehad en heeft op het randje van de dood geleefd. Vader en oudste zus Julie lopen voor de stichting én voor haar de Vierdaagse. Flink hoor!


5e Update – di 19 juli ’11

Dit zijn de meiden van Nimwegs Trots, hoef niks meer uit te leggen neem ik aan…;-)

Dit is Bianca, het meisje in roze en wit, het eerste portret. Ze zag er niet alleen mooi uit, was ook ontzettend lief :-)Dit zijn Léon en Kees van ‘Ik wil opvallen’. Een club van mannen die voor goede doelen zoals de Stichting Droomwens de Vierdaagse loopt..

4e Update – ma 18 juli ’11

Ik ben net terug van de Wedren, start – en inschrijfplaats van de Vierdaagse van Nijmegen. Natuurlijk om mensen te zoeken die met mijn project willen meewerken.

De reacties waren fantastisch. Eigenlijk, nu ik er over nadenk, hebben maar twee mensen geweigerd om mee te doen en één ervan had wel een heel bijzondere reden. Kom daar later in het verhaal op terug.

Ik was nog geen 10 meter onderweg toen ik Mira, Coert en zoon Nils tegen het lijf liepen. Een enthousiaste familie uit Almere. Voor hen, was allemaal geen probleem en ze keken uit naar het resultaat.

Vlak daarna was er het meisje met de bloem in haar haar, Bianca. Met haar prachtige uitfit in wit en roze trok ze meteen mijn aandacht. Ze begon te stralen en ook bij haar was het onmiddellijk een ‘ja.’

Daarna kwam Marjolijn… helemaal gekleed in klederdracht was ze een voorbeeld van Hollands welvaren. Ja, zij moest natuurlijk ook in de kunstcollectie. Toen ik haar aansprak, bleek ze doofstom én slechtziend te zijn. Maar dat maakte allemaal niks uit. Met gebarentaal en schrijven in een boekje was ook zij meteen in. Thumbs Up!

Marian en Ad uit Den Bosch wilde graag ook meedoen. Het stel zag er lekker hardcore uit. Of er iets van Nijmegen ook bij geschilderd kon worden. Geen Probleem.

Twee mannen in roze shirts, met daarop “Ik wil opvallen” waren een makkie. Ze liepen voor een goed doel, www.ikwilopvallen.nl. Tja, hoe kan je beter opvallen dan jezelf te laten portretteren. Ondertussen liep de verslaggeefster van De Gelderlander ook mee en hielp gezellig mee met de uitleg.

Niet lang daarna sprak ik een lange man aan met paraplu. Hij kwam me buitenlands over maar sprak Nederlands. Hij deed niet mee met het project, maar zijn ogen verraadde dat hij eigenlijk wel wilde, maar hij was Rus en van de KGB, zei hij. Liever niet. Kan gebeuren ;-)

En dan was er Ronald. De man met het gouden petje. Een schatje. Daar ga ik echt iets leuks van maken.

De groep meiden onder leiding van Inge hadden zich om  12 uur ’s middags aan een tafeltje genesteld. Hun outfit was geheel in stijl van de vierdaagse, oranje en groen. Of ze samen aan de tafel mochten worden vereeuwigd. Ik vroeg of ik het biertje erbij mocht tekenen. “Ja hoor, dat is toch ook de Vierdaagse!”, riepen ze met Nimwegse Trots.

Ik moet Rinus niet vergeten. Mensen die al langer met de Vierdaagse meelopen moeten hem kennen. Kan niet anders. Wie heeft anders zo’n mooie krul in zijn snor.

Ik had nog geen hunk… ik bedoel een échte. Die moest er ook nog bij. Jan heet hij.  Zoon Nick moest ook op de foto, ook al een knapperd. Portret komt eraan!

Als laatste kwam ik gelukkig Dorothe tegen. Met haar had ik al afgesproken op Twitter dat ik haar twee dochters zou vastleggen in een portret. Dochter Frenkie, net 12 geworden, is ambassadrice geworden van de NAH-stichting , de stichting voor Niet Aangeboren Hersenziekten. Zus Julie en vader lopen voor haar de Vierdaagse.

11 portretten dus…. Lijkt me genoeg om in drie dagen te maken. ;-)

3e update – 17 juli ’11

Morgen sta ik met dit hoedje op het Meet & Greet Point op de Wedren. De witte plankjes eronder zijn de paneeltjes die ik vandaar geprepareerd heb om mijn schilderingen op te maken.


Nog even een goede uitleg:

KUNST OM TE LOPEN

is een try-out Kunst project van
Ellen Molenaar, Kunstenaar te Malden.
Ik ben autonoom Kunstenaar en mijn werk behelst authentieke portretten te maken van mensen.

De bedoeling van het project is om  mensen die aan de Vierdaagse van Nijmegen deelnemen op een leuke manier te portretteren op een klein houten paneeltje  en zo een leuk aandenken mee te geven aan hun wandeltocht.

  •  Ik zal maandag bij de starthokjes op de Wedren staan. Daar zal ik ook uitleg geven over mijn project. Ik ben te vinden, omdat ik een hoedje/petje met de oranje letter K van het logo. Daarbij vraag ik uw medewerking door te poseren.  Als u uw toestemming heb,  vraag ik ook even aan u of ik ook het kunstwerk op mijn webpage mag publiceren. Ik vind het wel leuk voor het tekenen en/of schilderen ervan dat ik iets van uw weet. Leuk als u vertelt waarom u met de vierdaagse meedoet, wellicht zit daar een bijzondere reden achter en kan ik daar in het kunstwerk rekening meehouden.
  • Als je deelneemt, krijg je van mij een visitekaartje met mijn twitter adres, blog adres en mobiele telefoon. Met de blokjes code op het kaartje heeft u via uw Mobiele telefoon (met internet natuurlijk) direct toegang tot mijn blog waar de laatste updates te vinden zijn.
  • Ik zou het leuk vinden als u mij uw twitter adres geeft en uw telefoon nummer. Dan kan ik je namelijk even sms-en over de voortgang van je kunstwerk of eventueel een keer een aanmoedigingstweet (Kan er misschien ook een gebruiken).  Na het project mag u eventueel met mij contact houden, maar hoeft niet. Dat kunnen we gewoon afspreken. De laatste dag als je richting Malden komt, zal ik je even SMS-en, om je eraan te herinneren even je rustpauze te plannen bij INTRATUIN  Malden. Dat is als je vanaf Molenhoek afslaat op de Rijksweg zo’n honderd meter NA de vijfde rotondo. Ik hoop dat ik van Intratuin wat lekkere stoelen kan neerzetten.
  • Bij INTRATUIN sta ik dan met mijn kunstwerkjes. Je mag ze kopen, hoeft niet! Je moet het gewoon leuk vinden. Ik hoop dan jullie weer wat moed te mogen inblazen met een leuk kunstwerkje van jezelf.

Mocht je na deze uitleg nog steeds vragen hebben, dan hoor ik dat via Twitter of mijn e-mailadres kunstellen@gmail.com

Mijn tel.nr. is 06-41699302

Mijn twitteradres is @Kunstellen_nl

Veel plezier en een goede Vierdaagse van mij gewenst!!

2e  Update – 16 juli ’11

Sam van Praxis Malden aan de zaagmachine

Het hout is gesneden. Materialen zijn bijna allemaal binnen. Heel lief van Sam van Praxis om me te helpen met zagen van de paneeltjes voor de portretten. De baas van Praxis Malden moest lachen toen ik zei dat ik graag een foto wilde maken van het proces.

Ik zorg wel dat de knapste jongen van mijn team jou komt helpen!

grapte hij. Nou Sam, dat ben je hoor!

The wood for the panels on which I shall make the portrait of the contestants of the Nijmeegse Vierdaagse has been cut. Sweet of Sam from the Store (Praxis Malden) to help me out for free with this hugh machine. The boss had to laugh when I asked him if I could take a picture for my blog. “I will make sure that I send the most handsome one to help you out!” Well, as you see, he did. Thanks Sam!

1e update – 15 juli ’11:

Vandaag de kaartjes binnen gekregen, die ik deelnemers geef die met mijn project willen meewerken.

Ziet er mooi uit, hé.

Maandag 11 juli is het idee ontstaan door een Twittercontact met @NoudtL. Hij reageerde op mijn portrettekening en vond dat ik daar meer mee moest doen. Als kunstenaar is het leuk als iemand even met je meedenkt en zo werd er contact gemaakt per telefoon en werd langzaam het idee voor KUNST OM TE LOPEN geboren.

“Het is toch een kunst om de vierdaagse te lopen”,

zei hij enthousiast.

Ik heb bijna onmiddellijk de organisatie op gang gezet, wetende dat ik niet veel tijd had voor het project. Een kaartje met een logo hoorde daarbij. Het was simpelweg het programma Paint openen en een tekening maken van de letter K, die in dit geval een vrolijke vierdaagse loper moest voorstellen. Mijn zoon heeft toen de opzet gemaakt. Ook de drukker moest alvast klaar staan, want in de drukke Vierdaagse tijd was het moeilijk een gaatje te vinden. Er moest nog meer gebeuren. Een aankondiging in mijn blog en de verschillende media informeren.

Leuk is dat er inmiddels een nieuwe ontwikkeling is en dat ik via live cam te volgen ben via de site van @4daagseroute. Ik ben een beetje een digibeet, dus ik moet het allemaal nog gaan uittesten hoe dat gaat werken. Maar ik laat even via de dit blog weten, wanneer ik live te zien ben.

Ook reageerde de jongeren van @JCStaddijk enthousiast op mijn tweets. “Of ik een keer bij hen langskwam”. Ja, leuk natuurlijk!

Morgen ga ik de paneeltje zagen, althans Praxis Malden gaat dat gratis voor mij doen. Op de paneeltjes maak ik dan de tekeningen en schilderijen. Ik moet ze dan eerst even goed voorbewerken met een grondlaag en dat ga ik morgen ook doen. Twee behangerstafels zet ik daarvoor klaar. Dit was de eerste update. Morgen meer.

P.S. Dit is de tekening waar het allemaal mee begon en die in twee dagen tijd al meer dan 500 keer bekeken werd op Twitpic.com:

Advertenties